MARIJAMPOLĖS PIENO KONSERVAI UAB

Desertų receptai

„Tinginys“ su riešutais ir džiovintais vaisiais

Ingredientai:

Sausainiai 500 g;
Sviestas 200 g (netinka tepusis riebalų mišinys);
Sutirštintas pienas 250 g skardinė saldinto;
Juodasis šokoladas 100 g;
Kakava 3 valg. š.;
Džiovinti vaisiai 1 sauja;
Riešutai 1 sauja.

Kaip gaminti:

Sausainius sulaužykite gabaliukais tiesiai į nemažą dubenį. Sudėkite nuplautus ir apdžiovintus vaisius, truputį pasmulkintus riešutus ir gerai išmaišykite. Sviestą išlydykite, sumaišykite su sutirštintu pienu ir kakavos milteliais. Sudėkite nedideliais gabaliukais sulaužytą šokoladą ir maišydami kaitinkite, kol ištirps. Šiek tiek praaušusią sviesto masę sukrėskite ant sausainių, gerai išmaišykite, sukrėskite į formą ir gerai suspauskite. Galima sukrėsti ant maistui skirtos plėvelės ir suvynioti į ritinį.

Šaltinis: Ji24.lt

Šokoladiniai saldainiai

Ingredientai:

Juodasis šokoladas 200 g;
Sutirštintas pienas 180 g saldinto;
Sviestas 25 g 82 proc. riebumo;
Graikiniai riešutai 75 g 75 – smulkintų ir saujelė apibarstymui.

Kaip gaminti:

Į dubenėlį sudėkite gabalėliais sulaužytą šokoladą, supilkite saldintą sutirštintą pieną ir sudėkite sviestą. Kaitinkite mikrobangų krosnelėje kelias minutes, kartais atidarydami dureles ir pamaišydami, kol šokoladas bei sviestas ištirps ir gausite visiškai vientisą masę. Neperkaitinkite ir neužvirinkite. Įmaišykite smulkintus graikinius riešutus. Supilkite paruoštą masę į sviestu išteptą ar folija išklotą indą (15×15 cm dydžio), paviršių išlyginkite ir tolygiai apibarstykite saujele smulkintų graikinių riešutų. Indą uždenkite maistine plėvele ir dėkite į šaldytuvą. Palaikykite bent kelias valandas ar per naktį, kol masė bus visiškai sustingusi. Išimkite iš indo ir labai aštriu peiliu supjaustykite kvadratėliais. Patiekite prie puodelio kavos. Skanaus!

* Galite naudoti bet kokius mėgstamus riešutus arba juos pakeisti kitais norimais priedais, pavyzdžiui, mėgstamų sausainių gabalėliais ar susmulkintu mėgstamu šokoladiniu batonėliu.

Šaltinis: Ji24.lt

Kondensuoto pieno stebuklai: šokoladiniai keksiukai (arba pyragas)

Reikės:

1 indelio kondensuoto pieno;
2 kiaušinių;
120 g miltų;
80 g kakavos;
1 kupino šaukštelio kepimo miltelių.

Kaip gaminti:

Belieka tik kondensuotą pieną sumaišyti su kiaušiniais, tada kakava, sukrapštytais miltais bei kepimo milteliais ir puikiausias pyragas arba keksiukai garantuoti.  Jie tokie liesoki, bet kyla pasakiškai, ir šiaip visa povyza atrodo gražūs ir nenaminiai….bet darbo nulis…
Kondensuotą pieną išpilam į dubenį, įmušam kiaušinius, sumaišom su šaukštu, kad nebesimatytų kiaušinio. Miltus persijojam su kakava ir kepimo milteliais. Įmaišom į kondenstuoto pieno ir kiaušinių masę. Išeina tiršta gera tešla. Dabar belieka ją į kepimo skardą arba į keksiukų formeles sudėti. Aš dar ant kiekvieno po šokoladinį saldainį apvalų uždėjau. Kepam 190 apie 25 minutes.  Štai jums senas geras kondensuotas pienas.

Šaltinis: Beatos virtuvė

© 2023 UAB “Marijampolės pieno konservai”